Nalazite se ovdje: Zdravlje i ljepota  »  Savjeti  »  Hlorogena kiselina – dali je vrijedi probati?

Hlorogena kiselina – dali je vrijedi probati?

Objavljeno je u kategoriji Savjeti       
Hlorogena kiselina – dali je vrijedi probati?

Promatrajući tržište dijetalnih dodataka, lako možemo primijetiti da se svako malo pojavljuje nova tvar kojoj je svrha borba s kilogramima viška. Hit u posljednje vrijeme je hlorogena kiselina.

Uporaba hlorogene kiseline koja je prirodno sadržana u mnogim biljnim organizmima kao sastojka koji eliminira masno tkivo je nova tendencije. Tajna djelovanja te tvari je njena sposobnost ograničavanja apsorpcije šećera u probavnom traktu. Na taj način je naš organizam primoran tražiti drugi izvor energije i zbog toga počinje intenzivno trošiti masno tkivo. Ubrzan metabolizam, pojačano trošenje kalorija i mršavljenje to nisu jedini rezultati koje možemo dobiti poslije primjene tog sastojka. Zbog toga što je hlorogena kiselina jaki antioksidant, dobro utječe na kondiciju ćelija u organizmu, uzrokuje sporije starenje, djeluje protiv tumora. Osim toga hlorogena kiselina iskazuje baktericidna i antivirusna svojstva.

U prirodnom obliku se hlorogena kiselina može naći u zelenoj kavi, sušenim šljivama, artičokama, pokrivi, gloguu, aroniji, kakau. Može se također naći u obliku specijalnih kapsula koje sadrže čisti ekstrakt zelene kave. Uzimajući u obzir prirodno porijeklo i djelovanje za zdravlje, vrijedi si priuštiti kuru za mršavljenje s hlorogenom kiselinom. S time da treba birati samo provjerene preparate koji sadrže tu tvar. Pamtimo isto da se ništa samo ne događa. Dijetalni dodatka na bazi hlorogene kiseline treba biti korišten isključivo uz poduzimanje drugih aktivnosti za mršavljenje, između ostalog fizičkog treninga.