Nalazite se ovdje: Zdravlje i ljepota  »  Savjeti  »  Kako brinuti o zreloj koži?

Kako brinuti o zreloj koži?

Objavljeno je u kategoriji Savjeti       
Kako brinuti o zreloj koži?

Pad hormona poslije četrdesete godine starosti ima utjecaj na promjene kože – postaje manje elastična, osušena i počinju se na njoj produbljivati bore. Zbog toga zrela koža zahtijeva specijalnu njegu.

Zašto nastaju promjene i kako ih izbjeći?

Kod zrelih žena se polako počinje snižavati razina estrogena. To utječe na nestajanje kolagenskih vlakna. U rezultatu koža prestaje biti dovoljno napeta. Istovremeno se smanjuje količina tvari koje tvore plašt od lipida za kožu. Snižena gustoća i osušenje kože uzrokuju pojavljivanje se bora i utora. Taj proces je moguće značajno usporiti zahvaljujući odgovarajućoj njezi. Radi se o pravilnom čišćenju i hranjenju kože.

 

Dora krema je osnova

Promjene na zreloj koži su uzrokovane prije svega zbog gubitka kolagena. U vezi s time kozmetičke firme nude kreme koje sadrže kolagen s dodatkom sastojaka koji potpomažu njegovu prirodnu proizvodnju. Radi se o C vitaminu s masti (najčešće se koristi C vitamin sadržan u liposomima). U kremi namijenjenoj za zrelu kožu ne bi smjela nedostajati hijaluronska kiselina, vitamin A, B5 i E. Gospođe poslije pedesete godine starosti bi trebale uložiti u kremu koja sadrži koenzim !10. Koncerni isto tako sve češće nude kozmetiku s dodatkom niskočestičnih bioološki aktivnih peptida koji potpomažu prirodan proces proizvodnje kolagena i elastina.

 

Ne zaboravite čišćenje

Da bi sastojci sadržani u kremi ušli u kožu, treba je pripremiti na odgovarajući način. Sistematski peeling mrtve kože je neophodan (enzimski peeling). Zimi dodatno možete investirati u kavitacijski peeling koji se provodi u kozmetičkom salonu.

 

Pomozite koži

Njegu o koži vrijedi podržati dodacima primanim preko usta. Radi se tu o nutrikozmetici koja sadrži biljne sastojke koji pomažu postiči elastičniju i vlažniju epidermu.

Gospođe poslije četrdesete godine starosti mogu također razmisliti o tretmanima estetičke medicine koji koriste hijaluronsku kiselinu. Savršeni efekti – najbolje je kupiti tretman za lice i vrat.

Tagovi: