Nalazite se ovdje: Zdravlje i ljepota  »  Pretrage  »  Keton od maline – što je to i kakva ima svojstva?

Keton od maline – što je to i kakva ima svojstva?

Objavljeno je u kategoriji Pretrage       
Keton od maline – što je to i kakva ima svojstva?

Je prisutan u prirodi, je zdrav i navodno ima svojstva koja reduciraju masno tkivo. Jeli to moguće? Provjeravamo što točno jeste i koje su mogućnosti ketona od maline.

Keton od maline je prirodna kemijska tvar koju kako sam naziv govori možemo naći u malinama. Keton se isto tako koristi za proizvodnju kozmetike da bi imala krasan miris malina. U posljednje vrijeme je kton od maline postao jako popularan u potpuno drugoj grani života. Kada su znanstvenici otkrili da može imati koristan utjecaj na redukciju nepotrebnih kilograma keton je postao sastojak preparata za mršavljenje.

Zašto toliko buke?

O učinku ketona od maline na mršavljenje je cijeli svijet obavijestio jedan od najpopularnijih liječnika u SAD-u – Dr Oz koji na američkoj televiziji vodi vlastiti show i također s vremena na vrijeme se pojavljuje u emisiji „kraljice“ američke televizije – Oprah Winfrey. Nakon tih informacija su Amerikanci poludjeli što se tiče ketona od maline. Kako možete zamisliti dalje se ludilo vezano za keton prebacilo u Evropu. I iako učinak koji pomaže u mršavljenju kod ketona nije utemeljen na nikakvim znanstvenim istraživanjima koja bi bila provedena na ljudima, do sada samo na glodavcima, dijetalne dodatke sa sastojkom od maline kupuju tisuće željnih mršavog tijela klijenata u cijelom svijetu.

Učinak ketona

Po izjavama pristalica primanja ketona od maline treba imati utjecaja na zaustavljanje rasta tjelesne težine. Osim toga po znanstvenicima keton od maline treba također usporavati oslobađanje šećera u krvi, što uzrokuje da smo dulje siti i ne želimo uzeti obrok „koji je izvan programa“, od kojega se samo debljamo. Ako želimo probati koristiti keton od maline trebamo pamtiti da svaku ingerenciju u organizam vezanu za dijetalne dodatke treba prvo konzultirati s liječnikom. Dijetalne dodatke ne bi smjele koristiti trudnice i majke koje doje i djeca ispod osamnaest godina.